Tudnivalók

Go down

Tudnivalók

Témanyitás by Caerwenoth on Szer. Júl. 11, 2018 9:18 pm

Mielőtt belevetnéd magad a witcher képzésed rejtelmeibe ezt az oldalt mindenképp olvasd el, mert itt vannak leírva az alapvető szabályok az oldalhoz, illetve a szerepjátéhoz.
Az oldalon lesznek képzések "tanévekre" bontva, hogy a legkíválóbb witchereket képezhessük. Ide tartozik például a főzetkészítés, harci képzés ilyesmik. Ezek egy külön fórumban lesznek leadva óránként (pár hetente lenne óra, hogy legyen idő megcsinálni a feladatokat) "évvégén" pedig witchervizsgák lennének. Az órák anyagaira e-mailben kell elküldeni a megoldásokat, amelyek lehetnek egyszerű kérdések, de fogalmazásban leírt "gyakorlati" feladatok is, mint például egy Jel használatának gyakorlása vagy kardforgatás. 
A Medve illetve Macska iskolának van egy plusz órája a számszeríj használatához, nekik ez kötelező a többi iskola tanulói választhatják ezeket. 
Az órák a különböző iskolák erődjében vannak:

Főzetkészítés: Mantikór
Kardforgatás: Vipera
Számszeríj/Átoktan: Macska
Bestiatan: Farkas
Defenzív védekezés/Kovácsolás: Medve
Jelek: Griff

Azonban a witchert nem csak a tudása teszi hanem a felszerelése is, így lesz egy "inventory" rendszer is a játékban így a karaktereitek adatlapján lesz egy pénzegyenleg is, illetve hely a főzetekhez való hozzávalókhoz is. A felszerelést két módon lehet megszerezni: elkészíted magadnak (ehhez szükséged van arra, hogy jelentkezz a választható Kovácsolás mesterségre) viszont ez csak a witcher képzés végére lesz azon a szinten mint az iskolák kovácsaié. Ha pedig végeztél a witcher képzéseddel dönthetsz úgy, hogy elhagyod az iskolát és csak télire térsz vissza (ilyenkor a Felnőtt witcherek szerepjátékos fórumát használhatod szerepjátékra) vagy pedig ittmaradsz okítani a többi witchert. Ha elhagyod az iskolát később is visszajöhetsz tapasztalatszerzés után tanítani. 
Most pedig nézzük a szerepjátékos szabályokat: 
1. Reakcióiddal lehetőleg ne sérts meg másokat.
2. Ha még is így tennél kérj tőle bocsánatot, ha pedig megbántottak akkor ne hisztizz nem vagyunk ovódások. 
3. Ha durván erőszakos vagy esetleg enyhén pornográf szerepet szeretnél folytatni (azért ne abból álljon a dolog, hogy mindenki dug.) akkor azt a megfelelő +18-s felirattal ellátott topicban tedd.
4. Az oldalon mellőzzük a politizálást (kivéve a Witcher politikáját) illetve a rasszizmust.

Nézzük mik vonatkoznak az írásra:
1. Ne játsz istent. Ne tud mire gondol éppen a másik, ne legyél legyőzhetetlen. Kezdő witcherként nem fogsz egyedül leverni egy rémsáskát vagy megküzdeni egy királyvivernnel. 
2. Kerüljük a Mary Sue jelenséget, vagyis a karakterünk ne legyen túlságosan tökéletes. Ne sikerüljön neki a legnehezebb harci mozdulat is legelsőre, igenis hibázzon.
3. Lehetőleg E/3-ban írj múlt időben, de ha neked az E/1 jobban fekszik megengedjük. Ne irányítsd a másik karakterét. 
4. Egy reakciód legalább 3-5 mondatos legyen és ne félj az összetett mondatok használatától. Hidd el nem bántanak.
5. Ha valaki ellen harcolsz hagyd, hogy ő is eltaláljon téged, úgy nincs semmi értelme és a másiknak se túlzottan kellemes. 
avatar
Caerwenoth
Admin

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2018. Jul. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://witcherschool.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.